Reanimatiecursus

Door het volgen van een reanimatie- en AED-cursus bent u voorbereid.

Een hartstilstand komt altijd onverwacht. Het overkomt elk jaar ca. 16.000 Nederlanders. Zorg er voor dat u dan niet hulpeloos toekijkt. Iedereen vanaf 13 jaar kan het leren.
Door het volgen van een reanimatie- en AED-cursus bent u voorbereid.

Heeft u een Reanimatiecursus gevolgd, dan weet u dat onmiddellijke reanimatie én het gebruik van een AED (Automatische Externe Defibrillator) het overlevingspercentage met 70% vergroot.

De Stichting Hulpdienst Oostzaan organiseert samen met de Nederlandse Hartstichting bij voldoende deelname – minimum 6 personen – de cursus “Basale Reanimatie en AED”. Van belang zijn uw inzet en lichamelijke conditie.

De cursus is alleen bestemd voor inwoners van Oostzaan en personen die economisch verbonden zijn met Oostzaan of door middel van hun werk. De kosten bedragen € 35,–, dit is inclusief het lesboek, diploma en enkele flyers. De cursus zal worden gegeven op één lesavond en de locatie (in Oostzaan) wordt nader bekend gemaakt bij het starten van de cursus. Ook (sport) verenigingen zijn van harte welkom. Eventueel kan de cursus dan plaatsvinden op de (sport) locatie.

De Nederlandse Hartstichting adviseert om voor het behoud van de reanimatie- en AED kennis en vaardigheden jaarlijks een herhalingsles te volgen. De geldigheid van het diploma is 2 jaar en wordt jaarlijks verlengd door de herhalingsles. De eerste herhalingsles wordt gegeven ca. 6 maanden na het behalen van het diploma, daarna één maal per jaar. De instructeur maakt een aantekening daarvan op het diploma. U ontvangt jaarlijks automatisch een uitnodiging om de herhalingsles te volgen. De kosten hiervoor bedragen € 15,–.

Voor informatie en inschrijving kunt u contact opnemen met:
Cokkie Korsse e-mail: c.m.korsseversluys@kpnplanet.nl
telefoon: 075 – 684 3937 (ná 19.00 uur).

SHO-Oostzaan

De Stichting Hulpdienst Oostzaan (SHO) organiseert en ondersteunt het werk van vrijwilligers in Oostzaan, die zich inzetten voor iedereen in Oostzaan die praktische hulp nodig heeft.