De 7 hulptaken van de SHO

De SHO heeft zeven hulpdiensten met ieder z’n eigen taak.

De 7 hulptaken van de SHO

Wat doen onze vrijwilligers voor u?
De SHO heeft zeven hulpdiensten met ieder z’n eigen taak.

1. Boodschappen doen

U kunt tijdelijk niet meer de boodschappen doen door bijvoorbeeld ziekte. Uw buren en kennissen zijn met vakantie of uw familie woont te ver weg. Wat nu? U vraagt de vrijwillige boodschappendienst Oostzaan de boodschappen voor u te doen. U belt op tijd, zodat we goed kunnen plannen (tel.nr. 684 0011, dinsdag en donderdag van 09.00 – 12.00u).

Zelf boodschappen doen met de Belbus:
U kunt wel zelf de boodschappen doen, maar niet meer sjouwen. De Belbus haalt u één maal per week op, brengt u naar de winkel en komt u later weer ophalen. N.B. U moet wel donateur zijn van de Belbus. Tel. nr. Belbus: 684 5660, dagelijks te bereiken van 09.00 – 12.00u

2. Kleine klusjes klaren in en om het huis

U heeft een klein klusje te doen dat net teveel van u vraagt. Het mag 1 tot 1 ½ uur in beslag nemen. De vrijwilliger mag u daarvoor € 5,- per uur vragen.

3. Licht tuinwerk verrichten

U kunt zelf niet meer tuinieren maar wil toch bijvoorbeeld die rottende bladeren in de tuin hebben opgeruimd. Dit is dan een lichte tuinklus voor een vrijwilliger. Die klus mag echter maximaal 2 ½ uur duren. Ook hier geldt een bedrag van € 5,- per uur dat de vrijwilliger mag vragen. U heeft zelf tuingereedschap en het afval gaat in uw eigen groencontainer. Helaas hebben we een tekort aan vrijwilligers hiervoor, dus u kunt slechts incidenteel een beroep op ons doen.

Wanneer kunt u geen beroep op ons doen?
Bij achterstallig onderhoud. Wel kunnen we u adviseren en bemiddelen bij de keuze van andere reguliere tuinhulp.

4. Vriendschappelijk huisbezoek bieden

U wilt graag zo af en toe bezoek ontvangen en een goed gesprek hebben met iemand. Of uw partner is ziek en u wilt er zelf eens op uit. We kunnen dan uw partner gezelschap houden, als u die niet alleen wil thuislaten.

5. Begeleiden naar het ziekenhuis of de dokter

U wilt dat iemand u begeleidt naar het ziekenhuis of de dokter en juist op dit moment kan niemand van uw familie of buren met u mee. De SHO doet haar best om een begeleider voor u te vinden.

6. Tafeltje Dekje

U bent jong of oud(er) en kunt niet zelf een maaltijd bereiden, noch uw familie of vrienden. Misschien is dit een tijdelijke situatie of u heeft voor langere tijd tafeltje dekje nodig. Het hele jaar bezorgt een groot aantal vrijwilligers warme maaltijden door heel Oostzaan.

Kiezen uit drie verschillende menu’s:
U kiest uit drie verschillende menu’s per dag, die u een week van te voren worden opgegeven. Ieder menu bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert die worden bereid in het Mennistenerf, Zaandam.

Wanneer uw maaltijden komen:
Uw maaltijd wordt van maandag tot en met vrijdag tussen 11.45 en 13.30 uur bij u thuis bezorgd in speciale warm houddozen.

Wat u betaalt en hoe:
De prijs is € 7,- per maaltijd, onder voorbehoud! U kunt betalen via automatische afschrijving.

U kunt zich aanmelden voor Tafeltje Dekje bij:
Het Servicepunt WWZ in het gemeentehuis, Telefoon: 075-684 0011 (dinsdag en donderdag. van 09.00 – 12.00u)

Eten in het restaurant van Evean in de Lishof in Oostzaan:
U kunt indien nodig of omdat u dat graag wil ook in het restaurant Evean in de Lishof uw maaltijd nuttigen. Inlichtingen via telefoonnummer: 075 – 684 7500.

7. Servicepunt WWZ

Bij servicepunt WWZ kunt terecht voor informatie en advies op het gebied van wonen, werken, zorg en jeugd en ondersteuning bij het invullen van formulieren. Er is een aparte spreekkamer beschikbaar voor gesprekken. Het servicepunt  WWZ is open op dinsdag en donderdag van 09.00 tot 12.00 uur en gevestigd in het gemeentehuis. Telefoon: 075-684 0011.

U een aanvraag voor een vrijwilliger SHO bij Servicepunt Welzijn, Wonen en Zorg (WWZ) indienen. De servicepuntmedewerkers geven uw aanvraag door aan de coördinator SHO. Zij komt bij u langs om de hulp te bespreken die SHO kan bieden. De SHO probeert voor iedere aanvraag de juiste hulp te bieden, voor zover een vrijwilliger te vinden is.

SHO-Oostzaan

De Stichting Hulpdienst Oostzaan (SHO) organiseert en ondersteunt het werk van vrijwilligers in Oostzaan, die zich inzetten voor iedereen in Oostzaan die praktische hulp nodig heeft.